για την κατάργηση της μισθωτής εργασίας, του χρήματος και του κράτους ─ για τον κομμουνισμό

Αυτοπαρουσίαση

Share with:


Δημιουργήσαμε το αντιεξουσιαστικό κομμουνιστικό εγχείρημα Αντίθεση θέλοντας να συνεισφέρουμε με τις μικρές μας δυνάμεις στην κυκλοφορία και την ανάπτυξη των προλεταριακών αγώνων, που ξεσπούν σε κάθε σφαίρα της καθημερινής ζωής, σε κάθε τόπο του κοινωνικού εργοστασίου, ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του.

Με τη δημοσίευση δικών μας κειμένων και μεταφράσεων, επιδιώκουμε τη συγκεκριμένη ανάλυση και αυτοκριτική της προλεταριακής εμπειρίας μέσα σε αυτούς τους αδιάκοπους αγώνες που δίνουμε ενάντια στις καπιταλιστικές κοινωνικές σχέσεις εκμετάλλευσης, αλλοτρίωσης και κυριαρχίας.

Θεωρούμε τη δράση μικρών κομμουνιστικών ομάδων και εγχειρημάτων αναγκαία για τη ριζοσπαστική κριτική των αγώνων και την υπέρβαση των ορίων και των διαχωρισμών στο εσωτερικό τους. Ωστόσο για εμάς, οι δυναμικές μειοψηφίες δεν μπορούν παρά να αυτοδιαλύονται με την ανάπτυξη του ταξικού κινήματος μέσα στην προλεταριακή εξέγερση.

Στόχος μας είναι να υπερβούμε τη λογική του αποκλεισμού των υπόλοιπων ανθρώπων και τον ανταγωνισμό που χαρακτηρίζει συχνά τις πολιτικές ομάδες που υποστηρίζουν ότι επιδιώκουν την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας. Για αυτό τον λόγο, δεν διεκδικούμε κανένα θεωρητικό ή οργανωτικό κύρος και καμιά πρωτοτυπία. Πάνω από όλα, αγωνιζόμαστε ενάντια στη δική μας αλλοτρίωση  και εκμετάλλευση, δεν αγωνιζόμαστε για κάποιον σκοπό που βρίσκεται έξω από τη δική μας ζωή.

Η κατάργηση της μισθωτής εργασίας, του χρήματος και του κράτους και η δημιουργία της κομμουνιστικής αταξικής κοινωνίας, που θέτουμε ως στόχο, δεν αποτελούν την πραγματοποίηση ενός ιδανικού. Ο κομμουνισμός, ως το πραγματικό κίνημα που καταργεί την υφιστάμενη κατάσταση πραγμάτων,  ελευθερώνει τις νέες κοινωνικές σχέσεις που αναπτύσσονται ήδη μέσα στην καπιταλιστική κοινωνία που καταρρεεί, όταν οι προλεταριακοί αγώνες διαρρηγνύουν την κανονικότητα των καπιταλιστικών κοινωνικών σχέσεων, όταν οι υφιστάμενες διαιρέσεις και διαχωρισμοί ξεπερνιούνται μέσα σε αυτούς.

«Η πραγματικότητα που δημιουργεί ο κομμουνισμός, 
είναι ακριβώς η αληθινή βάση για να γίνει αδύνατο να υπάρχει οτιδήποτε ανεξάρτητα από τα άτομα.»

«Στη θέση της παλιάς αστικής κοινωνίας, με τις τάξεις και τις ταξικές της αντιθέσεις, 
έρχεται μια ένωση όπου η ελεύθερη ανάπτυξη του καθενός είναι η προϋπόθεση για την ελεύθερη ανάπτυξη όλων.»